Informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid

Op deze website vind je alles over de ontwikkeling van betrouwbare opvoedinformatie en hoe jij dat kunt gebruiken

  Nachtrust

  Tijdens de zwangerschap kun je moeite krijgen met het vinden van een prettige slaaphouding. Met kussens kun je veel oplossen.

  Buik- en rugligging

  Als je een echte buikslaper bent, is het wel even wennen met een baby in je buik. Met behulp van kussens kunnen vrouwen soms nog lang op hun buik blijven slapen. Als je het prettiger vindt om op je rug te liggen, kun je een klein kussentje onder je rechterzij leggen. Zo ga je iets meer op je linkerzij liggen. Op de linkerzijde is de doorbloeding het beste en krijg je het minste last van duizeligheid. Slapen op de linkerzijde is ook het beste voor je baby.

  Zijligging

  Op een gegeven moment is je buik te groot en ga je vanzelf op je zij slapen. Maar het is wel lastig om de hele nacht in één starrre houding te liggen. Ondersteun je lichaam dan met kussens in de buik- of rugligging. Het helpt ook als je aan het begin van je zwangerschap al eens oefent met inslapen op je linkerzij. Als het niet lukt, kun je proberen om te slapen met een kussentje onder de rechterzijde van je rug of tussen je knieën, of allebei.