Bekijk 158 diensten in het sociaal domein

 • Algemene patientenzorg, chirurgische verrichtingen en meer

  Algemene patientenzorg, chirurgische verrichtingen en meer

   Zonder verwijzing 

  Onze diensten

  • Algemene patiëntenzorg: consulten en visites

  • Chirurgische en andere verrichtingen

  • Avondspreekuur

  • Assistentenspreekuur

  • Keuringen

  • Sterilisatie van de man

  • Ambulante bloeddrukmeting

  Huisartsenpraktijk Anne Frankplein
 • Gebrek aan zelfvertrouwen

  Gebrek aan zelfvertrouwen

   Zonder verwijzing 

   

  • moeite met het aangeven van grenzen 
  • assertiviteitsproblemen
  • onzekerheid in het contact met anderen
  • overmatig perfectionisme/ hoge eisen stellen
  Psychotherapiepraktijk Kersbergen
 • Holistisch coachen

  Holistisch coachen

   Zonder verwijzing 

  De coach concentreert zich niet op een specifieke klacht maar op het grotere geheel. Lichaam en geest opereren niet gescheiden van elkaar; gezondheid speelt daarom door op verschillende niveaus, te weten op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

  Een juiste balans

  Deze onderdelen samen bieden het geheel aan ondersteuning van jouw gezondheid. Een juiste balans tussen deze onderdelen vormt de basis van een gelukkig en zinvol leven, een leven wat je in staat stelt om zowel privé als zakelijk optimaal te functioneren.


  Bij holistisch coachen gaan we samen kijken naar de situatie waarin je je bevindt en de problemen die zich daarin voordoen. Wat speelt er werkelijk bij je? Waar het soms lijkt te gaan over het een, blijkt het toch te gaan over wat anders. Het is een samenspel van een hoop factoren tezamen, die maken hoe jij je werkelijk voelt. Dat maakt holistisch coachen zo interessant en waardevol. 

  Enjoyyours
 • Inname en uitgifte spullen voor hergebruik

  Inname en uitgifte spullen voor hergebruik

   Zonder verwijzing 

  Bruikbare spullen worden doorgegeven aan mensen die het al dan niet tijdelijk minder hebben. Wij proberen te helpen, maar oordelen niet.

  Het is een dubbel gevoel… Enerzijds blijkt dat vele gezinnen/huishoudens deze vorm van hulp nodig hebben. Anderzijds een groeiend aantal mensen/gezinnen die de weg weten te vinden om spullen te doneren voor de doelgroep.

  Vrijwilligers

  Naast Annemarie en Yvonne, het gezicht/aanspreekpunt van Stichting de Weggeefhoek Gilze & Rijen, is er ook een groepje vrijwilligers die hen ondersteunen.

  Stichting de weggeefhoek Gilze & Rijen
 • Sporten voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld.

  Sporten voor kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld.

   Zonder verwijzing 

  Het Jeugdfonds Sport Brabant is er voor alle kinderen in Noord-Brabant die graag willen sporten maar er niet de (financiële) mogelijkheden voor hebben. De gemeente Gilze en Rijen is ook aangesloten. 

  Jeugdfonds Sport Brabant
 • Nordic walkinggroep De kromme stok

  Nordic walkinggroep De kromme stok

   Zonder verwijzing 

  Activiteit: nordic walking
  Plaats: vertrek bij de Oase
  Tijd: iedere woensdagochtend om 9.30 uur

  Deelname: alleen voor leden van SeniorenVereniging Rijen

  Kosten: € 10.00 per jaar

  Bijzonderheden:
  In mei 2021 bestaat de Nordic walking groep alweer zeven jaar. De groep is in 2014 gestart met 10 personen en bestaat nu uit 20 mannen en vrouwen. Elke woensdagmorgen om 9.30 uur vertrekt de groep vanaf De Boodschap, de ene keer naar het bosgebied over het spoor (beter bekend als ‘de heiden’), de andere keer naar het bos in de richting van het natuurreservaat Surae, om zoveel mogelijk te variëren. Ook bij slecht weer wordt er gelopen. Het lopen neemt zo’n anderhalf uur in beslag. Voor en na het lopen worden er altijd een paar oefeningen gedaan. Sommige leden doen een verkorte route van een uur, bijvoorbeeld omdat ze geblesseerd of ziek zijn geweest. Na afloop van het lopen wordt er gezellig een bakje koffie gedronken in de Oase.

  Nieuwe leden zijn nog steeds welkom in de groep. Zij die geen stokken hebben en willen leren ‘nordicken’ kunnen een afspraak maken met Christ Maas, instructeur en trainer van deze heel gezellige en sportieve groep. Zijn telefoonnummer is 06 23 27 91 47.

  Deelname:
  Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via www.sv-rijen.nl.

  Senioren Vereniging Rijen
 • Andrik Fysio & Revalidatie

  Andrik Fysio & Revalidatie

   Zonder verwijzing 

  Andrik Fysio & Revalidatie probeert om binnen de regio toonaangevend te zijn in het verlenen van fysiotherapeutische zorg. Persoonlijke aandacht, behandeling en begeleiding zijn sleutelwoorden van de praktijk.  

  Fysiotherapie
  Sinds 2007 is het mogelijk om een fysiotherapeut te bezoeken zonder verwijsbrief van de huisarts; de fysiotherapeut is vervolgens in staat om te bepalen of de klachten daadwerkelijk binnen zijn of haar domein vallen of dat er een doorverwijzing naar huisarts of specialist dient plaats te vinden.

  De fysiotherapeut bespreekt met u het probleem, doet een lichamelijk onderzoek en bespreekt met u het behandelplan. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen genezing. De fysiotherapeut ondersteunt en begeleidt in dit proces.

  Manuele therapie
  De manueel therapeut specialiseert zich in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten.

  Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt

  • Nekklachten, mogelijk met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • Schouderklachten
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Hoofdpijnklachten
  • Lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek.
  • Heupklachten

  Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. De manueel therapeut kan een patiënt met specifieke trainingsadviezen leren gewrichten door spieren stabieler te maken.

  Andrik Fysio & Revalidatie
 • Voedingsadvies bij overgewicht, Hart & Vaatziekten, Diabetes Mellitus, Maag & darmklachten

  Voedingsadvies bij overgewicht, Hart & Vaatziekten, Diabetes Mellitus, Maag & darmklachten

   Zonder verwijzing 

  Wanneer er sprake is van klachten door en/of ten gevolge van overgewicht zoals Hart & Vaatziekten (o.a. hoog cholesterol, hypertensie), Diabetes Mellitus, Maag & darmklachten, kunnen wij u adviseren over voeding.

  Wanneer u voedingsadvies wilt kunt u langskomen van maandag tot en met vrijdag op 1 van onze locaties in Rijen en in Dorst. 

  Bent u niet meer in staat om langs te komen, dan geven we ook advies aan huis.

  Diëtistenpraktijk Marije van Dun
 • VIPtijd voor u!

  VIPtijd voor u!

   Zonder verwijzing 

  VIPtijd voor u!
  Het project VIPtijd voor u! bestaat uit vrijwilligers die wekelijks een bezoekje brengen aan iemand die wat extra aandacht kan gebruiken. Zo’n wekelijks bezoekje zorgt voor afleiding en ontspanning. Samen wordt er een leuke invulling van de tijd bedacht. Dit kan van alles zijn; een spelletje, een wandeling, een gesprek, etc. De wensen van de hulpvrager staan centraal. Van tevoren vindt er een kennismakingsgesprek plaats om te kijken of er een goede klik is. Meestal lukt dat uitstekend en anders wordt er verder gezocht.

  Kijk voor meer informatie op www.vipvoorelkaar.nl/viptijd-voor-u
  E-mail: viptijdvooru@vipvoorelkaar.nl
  Telefoon: 06-5734 5182

  VIPvoorelkaar
 • Ontmoet andere jongeren in de Jongerenbus in Gilze van R-Newt

  Ontmoet andere jongeren in de Jongerenbus in Gilze van R-Newt

   Zonder verwijzing 

  Ontmoet jouw leeftijdsgenoten bij de R-Newt Jongerenbus op de ontmoetingsplek in Gilze.

  Op woensdag staat de bus bij de Skatebaan/Sportcourt Gilze aan Strijp/Vogelvlucht.

  Kom eens langs!

   

   

  R-Newt
 • Pitch & Putt De Swing

  Pitch & Putt De Swing

   Zonder verwijzing 

  Activiteit:
  Pitch & Putt is een variant van het golfspel. Het de bedoeling dat een golfbal met een golfclub in een hole wordt gespeeld, maar de holes zijn korter en er worden maar twee clubs gebruikt, één om mee te pitchen en één om mee te putten.
  Plaats: De Leemput, Vijf Eiken 11, Rijen, tel. 0161 222 520
  Tijd: Clubspeeltijden in de zomer, vanaf 1 april: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
  Clubspeeltijden in de winter, vanaf 1 november: dinsdag, donderdag  en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur

  Deelname:
  Om lid te worden van De Swing moet men lid zijn van SeniorenVereniging Rijen en dus ouder zijn dan 50 jaar. Ook KBO-leden van buiten Rijen zijn van harte welkom.

  Kosten:
  Contributie à €15,00 plus baan/materiaalgebruik à € 110,00 per jaar voor alleen de clubspeeltijden, of €160,00 per jaar om te kunnen spelen tijdens alle openingstijden van De Leemput.

  Deelname:Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via www.sv-rijen.nl.

  Senioren Vereniging Rijen
 • Schrijfgroep SchrijveRijen

  Schrijfgroep SchrijveRijen

   Zonder verwijzing 

  Activiteit: creatief schrijven
  Plaats: de Oase, bestuurskamer
  Tijd: woensdagmorgen, om de 14 dagen, 10.00 - 12.00 uur

  Deelname: alleen voor leden van SeniorenVereniging Rijen
  Kosten: nog niet vastgesteld

  Bijzonderheden
  Altijd al gezegd: ‘Dat moet ik nou eens opschrijven’? Over dingen die je hoort, meemaakt, leest of gewoon om je heen ziet. Niet langer uitstellen, maar beginnen met dat opschrijven!

  Na een succesvolle proefcursus startte een schrijfgroep die om de 14 dagen onder deskundige leiding schrijft. Over dagelijkse zaken, die vaak herinneringen oproepen. Over grappige dingen. En ook over serieuzere zaken. Wat je maar wilt. Omdat de ‘schrijfsels’ aan elkaar worden voorgelezen, ontstaat vaak herkenning. En dat voelt goed, dat is iets wat zeker is. Geen lange biografie, geen taalcorrecties, maar op een gezellige en leerzame manier bezig zijn met taal en verhaal. Als je een pen meebrengt, krijg je daar een mooi schrift bij. Schrijven in Rijen, SchrijveRijen dus. De groep wordt begeleid door Jeanne van Leijsen.

  Deelname:
  Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via www.sv-rijen.nl.

  Senioren Vereniging Rijen
 • Leefstijlcoaching

  Leefstijlcoaching

   Zonder verwijzing 

  Ik geloof niet in diëten en ik geloof al helemaal niet in symptoombestrijding. Ik geloof wél in leefstijlverandering! Ik kijk naar het individu, dus naar jouw IK. Ik werk niet vanuit één visie of concept. Nee, ik neem steeds de drie pijlers Food, Move & Mind mee in mijn begeleiding. Mijn methode is geen ‘quick fix’. Ik leer ik je een leefstijl aan te nemen die bij jouw IK hoort.

  Ik help jou de werking tussen lichaam en brein te gaan begrijpen. Ben je eigen medicijn!

   

  Praktijk IK!
 • Voetchirurgie

  Voetchirurgie

   Zonder verwijzing 

  Niet in alle gevallen bieden oefeningen, podotherapeutische hulpmiddelen of speciaal schoeisel, voldoende vermindering van uw pijnlijke voetklachten. Soms is enkel voetchirurgie een oplossing. In dat geval kunt u terecht op het spreekuur van de orthopedisch chirurg.

  Hallux Voetexperts
 • Het Praathuis

  Het Praathuis

   Zonder verwijzing 

  Het Praathuis is een fijne plek om beter Nederlands te leren spreken. Daarnaast is het een goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten, je sociale kring te verbreden en vriendschappen te sluiten. Je ontmoet er elke week mensen van allerlei nationaliteiten. Samen wordt er Nederlands gesproken. Er zijn Nederlandse taalvrijwilligers om te helpen. Iedereen die moeite heeft met het spreken van Nederlands, is van harte welkom. 

  Kijk voor meer informatie op www.vipvoorelkaar.nl/praathuis
  E-mail: taalverbindt@vipvoorelkaar.nl
  Telefoon: 06-5734 5182

  VIPvoorelkaar