Bekijk 157 diensten in het sociaal domein

 • Parabadmintonnen - BC Bever

  Parabadmintonnen - BC Bever

   Zonder verwijzing 
  Heb je een lichamelijke beperking en weerhoud dit je niet om lekker te badmintonnen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!   BC Bever is een erg diverse groep aan spelers die trainen op de woensdagmiddag. Zij doen regelmatig mee aan toernooien in het land. Bij BC Bever vinden ze het belangrijk dat parabadmintonners sportief bezig kunnen zijn op ieder niveau. Daarnaast wordt er na de training gezamenlijk iets gedronken in de kantine waardoor het voor veel spelers ook een gezellige en sociale aangelegenheid is.
  BC Bever
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI): COOL - Enjoyyours

  Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI): COOL - Enjoyyours

   Zonder verwijzing 
  Een 2-jarig programma Het programma duurt twee jaar en is een periode waarin we kijken wat er nodig is om weer de regie te kunnen nemen over je gezondheid en welzijn. We denken na over eventuele veranderingen binnen jouw manier van leven die een groot positief effect kunnen hebben.  
  Enjoyyours
 • VV Gilze

  VV Gilze

   Zonder verwijzing 
  VV Gilze is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Gilze in Noord-Brabant, opgericht in 1921. Het eerste elftal van de club speelt in de Derde klasse zondag (2020/21). Sportpark Verhoven Ridderstraat 98 5126 BH Gilze
  VV Gilze
 • Koersbal

  Koersbal

   Zonder verwijzing 
  Activiteit: koersbal Plaats: de Oase Tijd: donderdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur Deelname: alleen voor SVR-leden Kosten: Contributie bedraagt € 24,00 per jaar, per halfjaar te betalen Bijzonderheden: Koersbal 50+ is een activiteit van SeniorenVereniging Rijen. De vereniging is in 2000 opgericht. Iedere donderdagmiddag komen de leden bij elkaar en wordt er gespeeld van 13.30 uur tot 16.30 uur in De Oase. Koersbal is een leuke sport die door iedereen kan worden gespeeld, onafhankelijk van leeftijd of vaardigheid. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft. Het spel is eenvoudig. Het spel wordt gespeeld op een mat van 8 x 2 meter. Er zijn 2 matten. Er spelen 2 teams tegen elkaar. Het ene team met zwarte en het andere team met bruine ballen en een wit doelballetje (de jack). De bedoeling van het spel is de ballen zo dicht mogelijk bij de jack te rollen, maar omdat het zwaartepunt van de bal iets naast het midden ligt, maken de ballen een rare boog. Dat maakt het koersballen zo leuk. Koersballen lijkt op jeu de boules, maar wordt binnen gespeeld. Je kunt dus het hele jaar spelen, wat vooral in de wintermaanden een leuke afleiding geeft. Er wordt in competitieverband gespeeld. Deelname: Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via .
  Senioren Vereniging Rijen
 • Nordic walking

  Nordic walking

   Zonder verwijzing 
  Goed voor een gezond leven Weet jij dat je voor een gezonde levensstijl dagelijks minimaal 30 minuten matig intensief moet bewegen? En dat minstens 5 dagen per week? Dit is de minimale eis voor volwassenen volgens de landelijke Norm Gezond Bewegen. Een leuke, doeltreffende en veilige manier van lichaamsbeweging is Nordic Walking. Bijzondere vorm van wandelen Nordic Walking is een vorm van wandelen waarbij je gebruik maakt van speciale stokken. Het gebruik van deze stokken ontlast je gewrichten (heupen, knieën en enkels) én zorgt voor een energieke manier van wandelen. Je gebruikt niet alleen je benen maar ook je bovenlichaam. Maar liefst 90% van al je spieren is actief tijdens Nordic Walking. Nordic Walking is een sport voor iedereen, jong en oud, met en zonder lichamelijke beperkingen. Iedereen kan Nordic Walking op zijn of haar gezondheidsniveau beoefenen.
  Nordic Walking Gilze Rijen
 • Muziekschool Plus

  Muziekschool Plus

   Zonder verwijzing 
  Voor reguliere muzieklessen en muzieklessen aan kinderen en volwassenen met een bijzondere eigenschap, zoals autisme of ADHD. Methode die gebruikt wordt stimuleert op muzikaal, verstandelijk, emotioneel, coördinatorisch en sociaal gebied. Organisatiebeschrijving Heb jij een passie voor muziek en/of zang? Volg dan je muzikale droom bij Muziekschool Plus! Eigenaresse Wilma van der Draaij laat iedereen schitteren op het podium! Ze geeft reguliere muzieklessen, maar ook muzieklessen aan kinderen en volwassenen met een bijzondere eigenschap, zoals autisme of ADHD. Haar lessen gaan namelijk verder dan alleen het leren bespelen van een instrument. Wilma heeft een eigen methode ontwikkeld, waarmee ze kinderen en volwassenen stimuleert op muzikaal, verstandelijk, emotioneel, coördinatorisch en sociaal gebied. Doelgroep Diverse onderzoeken tonen aan dat mensen met een vorm van autisme of andere ontwikkelings- of gedragsproblemen baat kunnen hebben bij muziek in hun behandeling. Muziek kan grote invloed hebben op de hersenen en hun ontwikkeling. De toepassing van muziek zou daarom het effect van een behandeling kunnen vergroten, aldus professor klinische neuropsychologie Erik Scherder van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bron: Daarnaast is muziek maken leuk en ontspannend. Bovendien organiseert Wilma iedere twee jaar ‘Cantus Autismus’ (muzikant met autisme). Dit is inmiddels een bekend optreden in de omgeving van de gemeente Gilze Rijen waar veel van haar leerlingen aan deelnemen, begeleid door vele andere ervaren muzikanten.
  Muziekschool Plus
 • Voorlichting over dementie

  Voorlichting over dementie

   Zonder verwijzing 
  Leden van de kerngroep komen naar uw organisatie, club of instelling toe als u informatie wilt over (beginnende) dementie of een training ‘dementievriendelijk’ wilt volgen. Na afloop krijgt u een sticker met ‘dementievriendelijk’ om te laten zien dat u heeft deelgenomen aan deze activiteit. Voorlichting op scholen Kinderen krijgen ook te maken met dementie, soms heel verdrietig omdat één van hun opa’s of oma’s hieraan gaat lijden. Daarom gaan leden van de kerngroep naar groep 8 van de scholen om met de kinderen te praten over dementie. De St. Jozefschool in Rijen beet het spits af en heeft het predicaat ‘dementievriendelijke school’, te zien aan de sticker.
  Dementie Vriendelijke Gemeente DVG
 • Voedingsadvies bij overgewicht, Hart & Vaatziekten, Diabetes Mellitus, Maag & darmklachten

  Voedingsadvies bij overgewicht, Hart & Vaatziekten, Diabetes Mellitus, Maag & darmklachten

   Zonder verwijzing 
  Wanneer er sprake is van klachten door en/of ten gevolge van overgewicht zoals Hart & Vaatziekten (o.a. hoog cholesterol, hypertensie), Diabetes Mellitus, Maag & darmklachten, kunnen wij u adviseren over voeding. Wanneer u voedingsadvies wilt kunt u langskomen van maandag tot en met vrijdag op 1 van onze locaties in Rijen en in Dorst.  Bent u niet meer in staat om langs te komen, dan geven we ook advies aan huis.
  Diëtistenpraktijk Marije van Dun
 • Allerlei vormen van hulpverlening

  Allerlei vormen van hulpverlening

   Zonder verwijzing 
  Kom je er zelf even niet uit? Het Dorpsteam Gilze en Rijen staat voor je klaar. Wij helpen je graag met vragen over geldzaken, wonen, opvoeding, dagbesteding, vervoer, werk of onderwijs. In het Dorpsteam werken professionals van IMW regio Tilburg, MEE West-Brabant en ContourdeTwern. Samen zoeken we een oplossing. Onze ondersteuning is gratis. Bel ons gerust of loop even binnen. Kijk voor de inlooplocaties en voor de openingstijden op onze website.
  Dorpsteam Gilze en Rijen
 • Schilder- en tekengroep

  Schilder- en tekengroep

   Zonder verwijzing 
  Activiteit: tekenen en schilderen Plaats: CC De Boodschap, lokaal 17 Tijd: In het winterseizoen (september tot mei) op dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur, om de 14 dagen Deelname: Alleen voor leden van SeniorenVereniging Rijen.  Bijzonderheden Deze groep is met 14 leden gestart op dinsdag 28 oktober 2014. Iedereen die het fijn vindt om te schilderen of tekenen kan meedoen. Het is géén cursus. Iedereen neemt zijn eigen teken- en schilderspullen mee en werkt aan zijn eigen creatie. Paula van Baal is aanwezig voor advies. De groep tekent en schildert in de oneven weken op dinsdagmorgen van 09.30 tot 11.30 uur in lokaal 17 van De Boodschap. Mocht je interesse hebben om aan te sluiten geef jezelf dan op. Als er plaats is, dan laten wij jou dat zo spoedig mogelijk weten. Mail naar: Deelname: Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via .
  Senioren Vereniging Rijen
 • Scriptiebegeleiding, coaching, studiekeuzeadvies, procesbegeleiding, plannen en organiseren

  Scriptiebegeleiding, coaching, studiekeuzeadvies, procesbegeleiding, plannen en organiseren

   Zonder verwijzing 
  Als het op school niet (meer) gaat zoals je dat zou willen. Walter Wildhagen geeft leerlingen, scholieren en studenten een steuntje in de rug dat zij soms nodig hebben. 
  Walter Wildhagen, studiebegeleiding
 • Speltherapie bij afwijkend gedrag zoals veel huilen, boosheid, angst, onzekerheid

  Speltherapie bij afwijkend gedrag zoals veel huilen, boosheid, angst, onzekerheid

   Zonder verwijzing 
  Omdat het voor kinderen moeilijk is om te praten over wat hen dwars zit, laten ze in hun gedrag merken dat het niet goed met hen gaat. Speltherapie kan dan worden ingezet om hier uit te komen.   Kind staat centraal Bij de Vlinder Speltherapie kan een kind spelend vertellen waar het mee worstelt. Niet het (gedrags)probleem,  maar het kind staat centraal. Tijdens de therapie kan het kind gevoelens gaan herkennen en ermee leren omgaan. Gebeurtenissen krijgen een plaats en het kind kan nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe mogelijkheden gaan ontdekken, maar ook beperkingen accepteren. Hierdoor leert het kind zichzelf steeds beter kennen en krijgt het vertrouwen in zichzelf en zijn eigen kunnen.  
  De Vlinder Speltherapie
 • VIP klust mee

  VIP klust mee

   Zonder verwijzing 
  VIP klust mee De vrijwilligers van het ‘VIP klust mee’ team zijn handige mensen, die altijd klaar staan om een ander te helpen met een klusje in huis. Van iets ophangen tot een plintje verven, van een televisie aansluiten tot een kast versjouwen: ze doen het graag en goed! Ook voor tuinklussen staan er vrijwilligers paraat, die het leuk vinden een ander te helpen met tuinieren. Ze komen graag langs, voor dingen als het snoeien van de heg, het planten van perkgoed of het verwijderen van onkruid tussen de tegels. En als het lukt, klus je zelf natuurlijk zoveel mogelijk mee. Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar
 • Pitch & Putt De Swing

  Pitch & Putt De Swing

   Zonder verwijzing 
  Activiteit: Pitch & Putt is een variant van het golfspel. Het de bedoeling dat een golfbal met een golfclub in een hole wordt gespeeld, maar de holes zijn korter en er worden maar twee clubs gebruikt, één om mee te pitchen en één om mee te putten. Plaats: De Leemput, Vijf Eiken 11, Rijen, tel. Tijd: Clubspeeltijden in de zomer, vanaf 1 april: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur Clubspeeltijden in de winter, vanaf 1 november: dinsdag, donderdag  en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur Deelname: Om lid te worden van De Swing moet men lid zijn van SeniorenVereniging Rijen en dus ouder zijn dan 50 jaar. Ook KBO-leden van buiten Rijen zijn van harte welkom. Kosten: Contributie à €15,00 plus baan/materiaalgebruik à € 110,00 per jaar voor alleen de clubspeeltijden, of €160,00 per jaar om te kunnen spelen tijdens alle openingstijden van De Leemput. Deelname:Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via .
  Senioren Vereniging Rijen
 • Mini-Theek

  Mini-Theek

   Zonder verwijzing 
  Voor onze allerjongste bezoekers van 0-2 jaar én hun ouders/verzorgers organiseren we maandelijks de Mini-Theek. Ontdek hoe je samen, met spelletjes, liedjes en boekjes, plezier beleeft met elkaar. Als bonus leert je kindje ook nog eens heel veel nieuwe woorden kennen. Voor actuele data en tijden zie:
  Theek 5