Blauwe Maan
Blauwe Maan
  Zonder verwijzing 

Blauwe Maan

Blauwe Maan (Wilhelminapark 55 te Tilburg) biedt professionele hulp als jij of iemand uit jouw omgeving te maken heeft gehad met onvrijwillige seks, seksueel misbruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag. We staan voor je klaar als je zelf slachtoffer bent maar ook wanneer je als ouder of partner hulp nodig hebt, zijn wij er om vragen te beantwoorden en je te ondersteunen. 

Blauwe Maan:

  • geeft gratis hulp
  • is er voor vrouwen en mannen
  • helpt jou ook als je geen doorverwijzing hebt
  • heeft geen wachtlijst
  • heeft heel veel ervaring en deskundigheid in huis
  • biedt persoonlijke hulp die volledig aansluit op jouw vraag
  • heeft een groot netwerk en connecties met andere instanties

Seksueel misbruik(t)? Je staat niet alleen! Contact met ons opnemen kan op verschillende manieren. Ook anoniem. Bel onze hulplijn op , mail naar   of maak gebruik de chatfunctie op onze website. Meer weten? Kijk volg ons op Facebook.

 

Bij Blauwe Maan krijg je altijd professionele en ervaringsdeskundige hulp. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor hulp op locatie. Op onze locatie aan het Wilhelminapark in Tilburg of op een andere locatie, bijvoorbeeld in een spreekkamer van een collega-instelling in een andere gemeente. We luisteren naar jouw verhaal en bieden we je – indien gewenst – hulp op je een afspraak op locatie lastig? Dan kun je ons ook altijd bellen, een e-mail sturen of anoniem met Blauwe Maan chatten.

Het is mogelijk om één of meerdere afspraken te plannen.

Waarvoor kan ik terecht bij Blauwe Maan?

Tijdens hulp op locatie kun je met ons praten over alles wat met seksueel misbruik of grensoverschrijdend gedrag te maken heeft. Of het lang geleden gebeurd is of recent, maakt niet uit. Misschien wil je advies of juist alleen je verhaal kwijt? Dat kan allemaal. Zelfs al je niet precies weet waar je het over wilt hebben kan een gesprek helpen om je gedachten en gevoelens op een rij te krijgen. Wij luisteren met aandacht naar jouw verhaal. We stellen geen diagnoses, hebben geen oordeel, geen behandelplan en alle gesprekken zijn strikt privé.

Onze visie

Blauwe Maan maakt seksueel misbruik bespreekbaar en verlaagt de drempel om hulp te zoeken. Zowel slachtoffers zelf als partners, ouders of andere familieleden kunnen bij ons terecht. Gratis en zonder doorverwijzing. Ook door de manieren waarop we hulp bieden houden we de drempel laag. Naast persoonlijke hulp op locatie, kun je bij Blauwe Maan ook terecht voor telefonische hulp en hulp via e-mail of chat.

Een ander belangrijk speerpunt van Blauwe Maan is de preventie van seksueel misbruik. We willen het taboe rond seksueel misbruik doorbreken. Door erover te praten, worden meer mensen zich bewust van de problematiek en voorkomen we nieuw misbruik in de toekomst. We organiseren daarom regelmatig workshops en voorlichtingen over dit onderwerp. Ook benutten we elke kans om de maatschappelijke discussie aan te wakkeren.

Laatst bijgewerkt: 13-12-2018

  Zonder verwijzing 

Specificaties

Soort aanbod 
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   Wilhelminapark 55, 5041ED Tilburg
Locatie ondersteuning
  Ondersteuning op locatie
Leefgebieden Lichamelijke gezondheid, Geestelijke gezondheid, Huiselijke relaties en Veiligheid

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Tilburg (Wilhelminapark)
  Hoofdvestiging
Wilhelminapark 55
5041ED Tilburg
 Beschrijving
013 – 584 16 94
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving