Bekijk 37 diensten

 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI): COOL - Enjoyyours

  Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI): COOL - Enjoyyours

   Zonder verwijzing 
  Een 2-jarig programma Het programma duurt twee jaar en is een periode waarin we kijken wat er nodig is om weer de regie te kunnen nemen over je gezondheid en welzijn. We denken na over eventuele veranderingen binnen jouw manier van leven die een groot positief effect kunnen hebben.  
  Enjoyyours
 • Muziekschool Plus

  Muziekschool Plus

   Zonder verwijzing 
  Voor reguliere muzieklessen en muzieklessen aan kinderen en volwassenen met een bijzondere eigenschap, zoals autisme of ADHD. Methode die gebruikt wordt stimuleert op muzikaal, verstandelijk, emotioneel, coördinatorisch en sociaal gebied. Organisatiebeschrijving Heb jij een passie voor muziek en/of zang? Volg dan je muzikale droom bij Muziekschool Plus! Eigenaresse Wilma van der Draaij laat iedereen schitteren op het podium! Ze geeft reguliere muzieklessen, maar ook muzieklessen aan kinderen en volwassenen met een bijzondere eigenschap, zoals autisme of ADHD. Haar lessen gaan namelijk verder dan alleen het leren bespelen van een instrument. Wilma heeft een eigen methode ontwikkeld, waarmee ze kinderen en volwassenen stimuleert op muzikaal, verstandelijk, emotioneel, coördinatorisch en sociaal gebied. Doelgroep Diverse onderzoeken tonen aan dat mensen met een vorm van autisme of andere ontwikkelings- of gedragsproblemen baat kunnen hebben bij muziek in hun behandeling. Muziek kan grote invloed hebben op de hersenen en hun ontwikkeling. De toepassing van muziek zou daarom het effect van een behandeling kunnen vergroten, aldus professor klinische neuropsychologie Erik Scherder van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bron: Daarnaast is muziek maken leuk en ontspannend. Bovendien organiseert Wilma iedere twee jaar ‘Cantus Autismus’ (muzikant met autisme). Dit is inmiddels een bekend optreden in de omgeving van de gemeente Gilze Rijen waar veel van haar leerlingen aan deelnemen, begeleid door vele andere ervaren muzikanten.
  Muziekschool Plus
 • Voedingsadvies bij overgewicht, Hart & Vaatziekten, Diabetes Mellitus, Maag & darmklachten

  Voedingsadvies bij overgewicht, Hart & Vaatziekten, Diabetes Mellitus, Maag & darmklachten

   Zonder verwijzing 
  Wanneer er sprake is van klachten door en/of ten gevolge van overgewicht zoals Hart & Vaatziekten (o.a. hoog cholesterol, hypertensie), Diabetes Mellitus, Maag & darmklachten, kunnen wij u adviseren over voeding. Wanneer u voedingsadvies wilt kunt u langskomen van maandag tot en met vrijdag op 1 van onze locaties in Rijen en in Dorst.  Bent u niet meer in staat om langs te komen, dan geven we ook advies aan huis.
  Diëtistenpraktijk Marije van Dun
 • Allerlei vormen van hulpverlening

  Allerlei vormen van hulpverlening

   Zonder verwijzing 
  Kom je er zelf even niet uit? Het Dorpsteam Gilze en Rijen staat voor je klaar. Wij helpen je graag met vragen over geldzaken, wonen, opvoeding, dagbesteding, vervoer, werk of onderwijs. In het Dorpsteam werken professionals van IMW regio Tilburg, MEE West-Brabant en ContourdeTwern. Samen zoeken we een oplossing. Onze ondersteuning is gratis. Bel ons gerust of loop even binnen. Kijk voor de inlooplocaties en voor de openingstijden op onze website.
  Dorpsteam Gilze en Rijen
 • VIP klust mee

  VIP klust mee

   Zonder verwijzing 
  VIP klust mee De vrijwilligers van het ‘VIP klust mee’ team zijn handige mensen, die altijd klaar staan om een ander te helpen met een klusje in huis. Van iets ophangen tot een plintje verven, van een televisie aansluiten tot een kast versjouwen: ze doen het graag en goed! Ook voor tuinklussen staan er vrijwilligers paraat, die het leuk vinden een ander te helpen met tuinieren. Ze komen graag langs, voor dingen als het snoeien van de heg, het planten van perkgoed of het verwijderen van onkruid tussen de tegels. En als het lukt, klus je zelf natuurlijk zoveel mogelijk mee. Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar
 • Psychosomatische Fysiotherapie

  Psychosomatische Fysiotherapie

   Zonder verwijzing 
  Psychosomatische Fysiotherapie is erop gericht om balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning. De Psychosomatisch Fysiotherapeut werkt hiervoor met ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, massage, bewegen en grondingsoefeningen. Je krijgt inzicht in het ontstaan en de gevolgen van de klachten.
  Fysio Mariastraat
 • Analyse van het huidige eet- en beweegpatroon en een persoonlijk adviesplan.

  Analyse van het huidige eet- en beweegpatroon en een persoonlijk adviesplan.

   Zonder verwijzing 
  Voor gezonde volwassenen vanaf 18 jaar die op een gezonde manier willen afvallen. Dat betekent een persoonlijk voedingsadvies op basis van de Schijf van Vijf. Daarmee krijg je een gezonde versie van je huidige eetpatroon. 
  Voedingscoach Hanny
 • Fysiotherapie & Manuele therapie

  Fysiotherapie & Manuele therapie

   Zonder verwijzing 
  U kunt bij Het Centrum Fysiotherapie & Manuele therapie terecht met alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het Centrum Fysiotherapie & Manuele therapie is reeds tientallen jaren gevestigd in Rijen. Sinds 2014 zijn wij op twee centrale locaties gevestigd. Het Centrum Fysiotherapie & Manuele therapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U heeft voor behandeling geen verwijsbrief nodig en wij hanteren geen wachtlijst.
  Het Centrum Fysiotherapie
 • Therapeut voor eetstoornissen

  Therapeut voor eetstoornissen

   Zonder verwijzing 
  Ik zie lichaam en brein als één. Wat mij betreft is er altijd een verband tussen stress en lichaam. Hoe beter deze twee samenwerken, hoe beter gaat fysiek en mentaal juist goed of slecht.   Al onze systemen in het lichaam beïnvloeden elkaar en vormen een groot voertuig. Door slechts één probleem te behandelen, kijk je niet naar de mens in haar geheel. Terwijl deze heel veel zelf kan herstellen.  
  Praktijk IK!
 • Fysiotherapie in het water - zwemclub De Flippers

  Fysiotherapie in het water - zwemclub De Flippers

   Zonder verwijzing 
  Fysiotherapie Ook voor fysiotherapie in het water kun je bij de Flippers terecht. Nadat iedere donderdagavond eerst de kinderen en daarna de volwassenen hebben gezwommen, is het de beurt aan mensen die onder begeleiding van een fysiotherapeut oefeningen in het water doen. Het zwembad is van alle gemakken voorzien zoals een verstelbare bodem waardoor de diepte kan variëren van 1.20m naar 1.30m. Verder is er een ultramoderne lift, waar zo een rolstoel in kan worden geplaatst, de zogenaamde PoolPod. Ideaal voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel.
  Zwemclub de Flippers
 • Haptonomie

  Haptonomie

   Zonder verwijzing 
  Haptonomie is een lichaamsgerichte behandeling die vooral de grenzen van ontspanning opzoekt en verlegt. De haptonoom maakt gebruik van de tast, het aanraken. Door je meer bewust te worden van je lichaam en je eigen reactiepatronen leer je met de problemen om te gaan. Emoties en pijn komen vaak los, wat weer ruimte geeft voor verdere persoonlijke ontwikkeling en grensverlegging.
  Fysio Mariastraat
 • Vrouwencoaching, anticonceptie (plaatsen/verwijderen spiralen en implanon)

  Vrouwencoaching, anticonceptie (plaatsen/verwijderen spiralen en implanon)

   Zonder verwijzing 
  In onze praktijk staat liefdevolle zorg en vertrouwen centraal. Onze missie is om vertrouwen uit te stralen en iedere (zwangere) vrouw liefdevol te ondersteunen bij wat voor haar belangrijk is. We willen graag dat je jezelf op je gemak voelt en vertrouwen hebt in je zwangerschap, bevalling en het moederschap. Het krijgen van een kindje is een bijzondere, maar ook spannende periode en hier komt veel bij kijken. Daarom bieden wij in onze praktijk meer dan de standaard verloskundige zorg. Wij vinden het belangrijk dat jij als vrouw de vrijheid hebt om te kunnen kiezen waarin je mogelijk extra zorg wilt of nodig hebt. Vanuit LEV zijn we er voor jou en gunnen we je alle aandacht voor jezelf. Als vrouw & als moeder! Doelgroep: - Stellen met een kinderwens - Zwangere vrouwen (en partners) - Vrouwen die anticonceptie willen
  Verloskundigen Lev
 • Oogcafé Rijen

  Oogcafé Rijen

   Zonder verwijzing 
  Oogcafé Rijen Ontmoet andere mensen met een oogaandoening of een zichtprobleem tijdens het Oogcafé in CC De Boodschap in Rijen en wissel ervaringen en informatie uit onder het genot van een kop koffie of thee. Het Oogcafé Rijen is iedere laatste vrijdag van de oneven maanden van 14.00 tot 16.00 uur geopend, met de inloop vanaf 13:30 uur. Uiteenlopende thema's komen aan bod en van tijd tot tijd zullen gastsprekers worden uitgenodigd. Het Oogcafé is in de eerste plaats bedoeld voor alle inwoners van Rijen en omstreken met een oogaandoening of een zichtprobleem. Maar uiteraard zijn ook partners, familieleden, vrienden of andere geïnteresseerden van harte welkom. Organisatie: VIPvoorelkaar, De Oogvereniging Noord-Brabant en Zeeland, Mi Ta Stimabo Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar
 • Orthopedisch schoeisel

  Orthopedisch schoeisel

   Zonder verwijzing 
  Over onze partner Schoenexperts De orthopedische schoentechniekers van Schoenexperts bieden u deskundigheid en service op het gebied van orthopedisch schoenen. U kunt bij ons terecht voor orthopedische schoenen en steunzolen. Bij sommige voet- of voet gerelateerde problemen zijn orthopedische schoenen de oplossing. In dat geval verwijzen wij u door naar onze partner Schoenexperts. Onze ervaren orthopedisch schoentechnici zoeken samen met u naar de beste oplossing voor uw probleem. De orthopedische schoenen zijn van hoogwaardige kwaliteit en bovendien ook modieus. Voor een ruim assortiment orthopedische schoenen volgens de laatste trends en kleuren, werken ze samen met Brigante schoenen. Het doel is dat het samenstellen van een uw schoen niet wordt gezien als een beperking, maar dat het eerder gezien wordt als een privilege  
  Hallux Voetexperts
 • HuidWens

  HuidWens

   Zonder verwijzing 
  Bij HuidWens kun je terecht wanneer je vragen of klachten hebt over de huid, zowel voor het gezicht als het lichaam. 
  HuidWens