LSM - Jongeren Mantelzorg Gilze en Rijen
Lokaal Steunpunt Mantelzorg - Jongeren Mantel Zorg Gilze en Rijen
  Zonder verwijzing 

LSM - Jongeren Mantelzorg Gilze en Rijen

Het Lokaal Steunpunt Mantelzorg (LSM) Gilze en Rijen richt zich naast volwassen mantelzorgers ook op jonge mantelzorgers (6 – 24 jaar). De jonge mantelzorgconsulent is het eerste contact voor jonge mantelzorgers en netwerkpartners.

 

Het in contact komen met jonge mantelzorgers wordt onder andere gerealiseerd door present te zijn op vindplaatsen van de jeugdigen en het oppakken van doorverwijzingen door het netwerk. Op basis van het contact met de jonge mantelzorger wordt er gezocht naar een passend aanbod. Voor elke situatie geldt dus maatwerk. Dit aanbod kan zijn in de vorm van een maatje, een luisterend oor, het ondersteunen van een lotgenotengroep, activiteiten etc. 

 

Voor wie?
Je bent een jonge mantelzorger als je tussen de 6 en 24 jaar bent en zorgtaken verricht voor een gezinslid dat langdurig ziek is, verslaafd is, of in de gevangenis verblijft. Dit kan dus betrekking hebben op ouders, broers, zussen of een ander familielid die bij je woont zoals een opa of oma. Ook ben je een jonge mantelzorger als je je zorgen maakt om je thuissituatie of als je zorg mist waardoor je problemen kunt ervaren in je ontwikkeling. 

Aanpak van ondersteuning

Jonge mantelzorgers kunnen bij het LSM met hun vragen of zorgen terecht. We bieden hen individuele ondersteuning en advies. Of zoeken naar mogelijkheden om hen zorg uit handen te nemen of een welverdiende afleiding te bieden.

 

Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger? Mail dan naar Jeanine Bouman, via: of bel (appen mag ook) naar

Laatst bijgewerkt: 13-12-2018

  Zonder verwijzing 

Specificaties

Soort aanbod 
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   LSM - Jongeren Mantelzorg Gilze en Rijen Rembrandtlaan 50, 5121WL Rijen
Locatie ondersteuning
  Ondersteuning op locatie
Leefgebieden Mantelzorg

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Rijen (LSM - Jongeren Mantelzorg Gilze en Rijen)
  Hoofdvestiging
Rembrandtlaan 50
5121WL Rijen
 Beschrijving
06 831 68 915.
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving