Muziekschool Plus
Muziekschool Plus
 Zonder verwijzing 
Locatie
Rijen

Muziekschool Plus

Voor reguliere muzieklessen en muzieklessen aan kinderen en volwassenen met een bijzondere eigenschap, zoals autisme of ADHD. 

Bedrijfsprofiel

Muziekschool Plus

Uitgebreide omschrijving

Voor reguliere muzieklessen en muzieklessen aan kinderen en volwassenen met een bijzondere eigenschap, zoals autisme of ADHD. Methode die gebruikt wordt stimuleert op muzikaal, verstandelijk, emotioneel, coördinatorisch en sociaal gebied.

Organisatiebeschrijving
Heb jij een passie voor muziek en/of zang? Volg dan je muzikale droom bij Muziekschool Plus! Eigenaresse Wilma van der Draaij laat iedereen schitteren op het podium! Ze geeft reguliere muzieklessen, maar ook muzieklessen aan kinderen en volwassenen met een bijzondere eigenschap, zoals autisme of ADHD. Haar lessen gaan namelijk verder dan alleen het leren bespelen van een instrument. Wilma heeft een eigen methode ontwikkeld, waarmee ze kinderen en volwassenen stimuleert op muzikaal, verstandelijk, emotioneel, coördinatorisch en sociaal gebied.

Doelgroep
Diverse onderzoeken tonen aan dat mensen met een vorm van autisme of andere ontwikkelings- of gedragsproblemen baat kunnen hebben bij muziek in hun behandeling. Muziek kan grote invloed hebben op de hersenen en hun ontwikkeling. De toepassing van muziek zou daarom het effect van een behandeling kunnen vergroten, aldus professor klinische neuropsychologie Erik Scherder van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bron: ggznieuws.nl

Daarnaast is muziek maken leuk en ontspannend. Bovendien organiseert Wilma iedere twee jaar ‘Cantus Autismus’ (muzikant met autisme). Dit is inmiddels een bekend optreden in de omgeving van de gemeente Gilze Rijen waar veel van haar leerlingen aan deelnemen, begeleid door vele andere ervaren muzikanten.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Dienstenaanbod
Muziekschool Plus geeft gitaar-, piano-, keyboard- en zangles voor iedereen en desgewenst op maat.

 

 

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

 Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
Zonder verwijzing
Productcode
Vestigingen  Muziekschool Plus Hoofdstraat 146, 5121JJ Rijen
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie en Thuis/ambulant
Leefgebieden Geestelijke gezondheid, Lichamelijke gezondheid, Onderwijs en opvoeden en Vrije tijd/ontspanning

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Rijen 
 Hoofdvestiging
Muziekschool Plus
Hoofdstraat 146, 5121JJ Rijen
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: