Organisatie dagjes uit, bezoek en activiteiten voor mensen met lichamelijke beperking
De Zonnebloem
  Zonder verwijzing 
Locaties
Gilze en Rijen

De Zonnebloem

De Zonnebloem zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen.  We vinden het belangrijk dat iedereen volop kan meedoen en van het leven kan genieten.   

Bedrijfsprofiel

Organisatie dagjes uit, bezoek en activiteiten voor mensen met lichamelijke beperking

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 70 jaar. We brengen ze bij elkaar. Staan voor ze klaar. En zetten alles op alles om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen volop kan meedoen en van het leven kan genieten.    

Om dat voor elkaar te krijgen, denken we altijd in oplossingen. We doen er alles aan om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen. We leggen contacten, brengen gezelligheid, organiseren activiteiten en we maken op vakantie gaan mogelijk.   

Ook komen we met nieuwe oplossingen. Zo bieden we verspreid over heel Nederland de Zonnebloem rolstoelauto te huur aan. En zorgen we er samen met attractieparken en musea voor dat deze toegankelijker worden voor mindervaliden.  

Voor wie?

Gasten 

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Vooral voor diegenen die zonder hulp nog maar moeilijk de deur uit kunnen. Die dan echt even een helpende hand nodig hebben. We denken nadrukkelijk aan zowel jonge als oude gasten. We komen op bezoek of nemen je gezellig mee erop uit om samen iets leuks te ondernemen.   

 

Vrijwilligers 

De Zonnebloem is er ook voor mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten. Iedereen die wat tijd heeft en graag een ander wil en kan helpen, is welkom als vrijwilliger.  

Om bestuurswerk te doen, bij iemand op bezoek te gaan, activiteiten te organiseren of een helpende hand te bieden waar dat nodig is zoals: een rolstoel van een gast duwen, gastvrouw of –heer zijn, verpleging, helpen bij de garderobes of uitschenken van drankjes. Het is zonder meer dankbaar werk. 

Diensten

Bij de Zonnebloemafdelingen in de gemeente Gilze en Rijen zijn veel vrijwilligers actief. Zij komen bij mensen thuis op bezoek voor een praatje en gezelligheid. Maar ze organiseren ook regelmatig activiteiten en leuke dagjes uit. Je bent van harte welkom om mee te doen!  

Kijk voor het actuele aanbod van activiteiten op onze website.

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen
  •   De Zonnebloem Gilze-Hulten - voor inschrijving Hoevenaarsstraat 20, 5126GP Gilze
  •   De Zonnebloem afdeling Rijen-Molenschot Houtelaar 70, 5121SG Rijen
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie
Leefgebieden Sociale contacten, Lichamelijke gezondheid, Vervoer, Vrije tijd/ontspanning en Vrijwilligerswerk

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locaties:
Gilze 
  Nevenvestiging
De Zonnebloem Gilze-Hulten - voor inschrijving
Hoevenaarsstraat 20, 5126GP Gilze
Bereikbaar: werkdagen
Rijen 
  Nevenvestiging
De Zonnebloem afdeling Rijen-Molenschot
Houtelaar 70, 5121SG Rijen
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.