Bekijk 11 diensten

 • Allerlei vormen van hulpverlening

  Allerlei vormen van hulpverlening

   Zonder verwijzing 
  Kom je er zelf even niet uit? Het Dorpsteam Gilze en Rijen staat voor je klaar. Wij helpen je graag met vragen over geldzaken, wonen, opvoeding, dagbesteding, vervoer, werk of onderwijs. In het Dorpsteam werken professionals van IMW regio Tilburg, MEE West-Brabant en ContourdeTwern. Samen zoeken we een oplossing. Onze ondersteuning is gratis. Bel ons gerust of loop even binnen. Kijk voor de inlooplocaties en voor de openingstijden op onze website.
  Dorpsteam Gilze en Rijen
 • Vrijwillige ouderenadviseurs (VOA's)

  Vrijwillige ouderenadviseurs (VOA's)

   Zonder verwijzing 
  Onze vrijwillige ouderenadviseurs (VOA's) zijn speciaal opgeleid in een landelijk programma van de drie ouderenbonden (ANBO, KBO en PCOB). Het doel is om ouderen te helpen om zelf de regie over hun leven te krijgen en te houden. VOA's adviseren en begeleiden ouderen bij vragen en problemen over zorg en welzijn, thuisadministratie, nalatenschap, invulling van formulieren etc. Onze VOA's zijn vrijwilligers, zelf oudere en lid van de KBO in de Kring Gilze en Rijen. VOA's kennen de wet- en regelgeving en zijn thuis in de sociale kaart van onze regio. Ze kunnen ouderen dan ook wijzen op instanties, organisaties en mensen die bij de oplossing van problemen kunnen helpen. In veel gevallen werkten VOA's samen met andere zorgverleners. Elke oudere in onze gemeente kan het VOA-team benaderen om een afspraak te maken. De vrijwillige ouderenadviseur bezoekt de oudere thuis. De inhoud van de gesprekken is vertrouwelijk, dus informatie daarover gaat niet naar anderen. Aan de gesprekken zijn geen kosten verbonden. Onze vrijwillige ouderenadviseurs (VOA's) zijn bereikbaar via het telefoonnummer . Deelname: Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via .
  Senioren Vereniging Rijen
 • Leuke ideeën mee waarmaken

  Leuke ideeën mee waarmaken

   Zonder verwijzing 
  'Jouw' dorp een fijnere plek! We helpen je verder of we zoeken samen naar andere hulp. Maar we doen meer dan dat! Wij maken samen met jou en je dorpsgenoten van ‘ons dorp’ een fijnere plek, waarin we meer naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Heb jij een leuk idee? Dan brengen wij je in contact met mensen die je daarmee kunnen helpen. Neem gerust contact op!
  Dorpsteam Gilze en Rijen
 • Financiële Maatjes

  Financiële Maatjes

   Zonder verwijzing 
  Financiële Maatjes Financiële maatjes zijn vrijwilligers die goed thuis zijn in administratieve en financiële zaken. Mensen met een groot hart en een luisterend oor. Het maatje biedt praktische en sociale ondersteuning. Geeft tips, maar oordeelt niet. Ondersteunt in contacten met instanties. En helpt om weer overzicht te krijgen en zelfredzaam te worden op financieel gebied. Financiële maatjes zijn er voor mensen die moeite hebben met hun financiële administratie. Mensen die schulden dreigen te krijgen of al hebben. Of mensen die net uit de schuldsanering komen en begeleiding nodig hebben om de financiële huishouding op orde te houden. Herkenbaar? Bel of mail ons dan. Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar
 • Informatie, persoonlijk advies en begeleiding

  Informatie, persoonlijk advies en begeleiding

   Zonder verwijzing 
  Soms heb je een beetje hulp nodig. Je hebt wat meer moeite met dagelijkse dingen, lichamelijk en mentaal. Er zijn allerlei vernieuwingen. Je overziet niet alles. Toch wil je zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Onze seniorenvereniging helpt je met informatie, voorlichtingsbijkomsten, persoonlijk advies en begeleiding. Hulp bij geldzaken en financiële problemen (via website gemeente) Voorlichtingsbijeenkomsten  SeniorenVereniging Rijen verzorgt regelmatig voorlichting over zaken die voor ouderen van belang zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over woningaanpassing, moderne media, gezond leven, je financiën of je nalatenschap. Die bijeenkomsten worden aangekondigd in het rollend nieuws in de Oase, in de Agenda op deze website en in het Weekblad Gilze en Rijen. Deelname: Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via .
  Senioren Vereniging Rijen
 • Medische kennis en technologie

  Medische kennis en technologie

   Zonder verwijzing 
  Medisch verpleegkundigen kunnen u antwoord geven op diverse zorgvragen. De medisch verpleegkundigen zijn van Medicinfo. Medicinfo is een organisatie die medische kennis en technologie samenbrengt. Op deze manier wil Medicinfo een bijdrage leveren aan de kwaliteit van zorg in Nederland. 
  Thebe
 • Repair Café

  Repair Café

   Zonder verwijzing 
  Repair Café Kapotte spullen of kleding? Gooi ze niet weg, maar laat ze repareren in het Repair Café! Hoe minder we weggooien, hoe beter dat is voor het milieu. Door een reparatie kan een apparaat vaak nog jarenlang mee. Het Repair Café is elke laatste vrijdagochtend van de maand geopend, in de Huiskamer van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen. Tussen 9.15 en 11.45 uur kun je er terecht met je defecte spullen. Er is altijd koffie en thee, mocht je even moeten wachten. Alle kapotte spullen die je zelf mee kunt nemen, proberen we bij het Repair Café te repareren. Huishoudelijke apparaten, printers en computerapparatuur, fietsen, speelgoed, kleding, elektronica, lampen en nog veel meer…. Er is ook altijd een messenslijper aanwezig, die tuingereedschap, scharen en keukenmessen weer vlijmscherp kan maken. Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar
 • Projecten voor klanten van de voedselbank

  Projecten voor klanten van de voedselbank

   Zonder verwijzing 
  Initiatieven die activiteiten mogelijk maken voor mensen die dat zelf financieel niet op kunnen brengen Een ruil boekenkast. Hieruit kan men een boek meenemen of ruilen. Sport en Cultuur. Mogelijkheden voor klanten van de Voedselbank om te bewegen/sporten. Heel Rijen Bakt. Bewoners uit Rijen worden uitgenodigd om taarten, cakes etc. te bakken voor de klanten van de Voedselbank. Naar de kapper. Door middel van waardebonnen worden de klanten in staat gesteld om naar de kapper te gaan. (Rijen) Projectgroep Smart Start: door onderzoek gaat deze projectgroep op zoek naar kenmerken die aangeven wat de ontwikkeling in dit type gezin kunnen zijn. Financieel Maatje. Drie van de vrijwilligers zijn Financieel Maatje. Kerstpakketten. Op dit moment maken wij deel uit van een club om na te denken over hoe om te gaan met de Kerstpakketten. Voorbereiding Voedselbank in de gemeente Alphen/Chaam/Baarle Nassau. Dorpsgedichten.  Week van de Duurzaamheid. Klanten ontvangen een waardebon van €  20,-  voor Led verlichting.  
  Voedselbank Gilze en Rijen
 • Onafhankelijke cliëntondersteuners Wmo

  Onafhankelijke cliëntondersteuners Wmo

   Zonder verwijzing 
  Leden van de KBO kunnen gratis gebruik maken van deskundige ondersteuning als ze met de gemeente in gesprek gaan over een voorziening die onder de Wmo valt. Dat kan bijvoorbeeld gaan over aanpassing van de woning, speciaal vervoer, een vervoershulpmiddel of huishoudelijke hulp. Deelname: Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via .
  Senioren Vereniging Rijen
 • Ergotherapie De Baronie - Diagnostiek / trainen en begeleiden

  Ergotherapie De Baronie - Diagnostiek / trainen en begeleiden

   Zonder verwijzing 
  Vertrouwde omgeving Veel cliënten vinden het prettig om in een vertrouwde omgeving ergotherapie te krijgen. Ergotherapie op de plek waar men het probleem ervaart is tevens het meest efficiënt. Daarom komen we meestal bij mensen thuis. Ook verzorgen de ergotherapeuten regelmatig behandelingen op het werk. Soms kan het handig zijn dat de cliënt naar onze praktijkruimte komt.
  Ergotherapie Baronie
 • Meedenkers

  Meedenkers

   Zonder verwijzing 
  Meedenkers Als je op gesprek gaat bij de gemeente over inkomen, werk of geldzaken, kan het fijn zijn om iemand mee te nemen. Die persoon kan een familielid of een vriend zijn. Maar je kunt ook een Meedenker van VIPvoorelkaar vragen om met je mee te gaan, want iedereen die een gesprek heeft met de gemeente over inkomen, werk of geldzaken, mag iemand meenemen naar dat gesprek. Samen hoor je meer dan alleen. Misschien weet je niet wie je mee kunt vragen. Of vind je het fijn om iemand te vragen die onpartijdig en deskundig meekijkt met jou. Een Meedenker biedt dan uitkomst. De hulp van een Meedenker is gratis, onpartijdig, deskundig, makkelijk en snel aan te vragen. Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar