Spelmateriaal voor educatieve, motorische en sociale ontwikkeling
Speel-o-theek 't TREINTJE
  Zonder verwijzing 
Locatie
Rijen

Speel-o-theek 't TREINTJE

De speel-o-theek is een uitleencentrum voor speelgoed met als doel het uitlenen van goed en verantwoord speelgoed aan kinderen. Speel-o-theek ’t TREINTJE kan een positieve bijdrage leveren aan de opvoeding en zorg voor kinderen.

Bedrijfsprofiel

Spelmateriaal voor educatieve, motorische en sociale ontwikkeling

De speel-o-theek is een uitleencentrum voor speelgoed met als doel het uitlenen van goed en verantwoord speelgoed aan kinderen. Speel-o-theek ’t TREINTJE is al 33 jaar actief in Rijen en kan een positieve bijdrage leveren aan de opvoeding en zorg voor kinderen.

Er is spelmateriaal aanwezig voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Voor kinderen met een achterstand is geen leeftijdsgrens van toepassing.

Het aantal van 800 stuks speelgoed bestaat uit bewegingsmateriaal, constructiemateriaal, fantasiemateriaal, gezelschapsspellen, puzzels en zintuiglijk materiaal. 

De speel-o-theek beschikt o.a. over diverse themadozen, zoals verliesverwerking (bij echtscheiding en overlijden), ziekenhuisopname en spelmateriaal voor educatieve, motorische en sociale ontwikkeling.

Er is speelgoed aanwezig voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. 

Ook kinderen die een voorsprong op school hebben, kunnen bij de speel-o-theek terecht. Speciaal voor hen is spelmateriaal aanwezig die hen die uitdaging geven die ze zo vaak zoeken. 

Ouders met een smalle beurs kunnen via de wet op Bijzondere Bijstand, de Meedoenregeling of Stichting Leergeld, in aanmerking komen voor vergoeding van de (minimale) kosten van een abonnement die hieraan verbonden zijn.

Speel-o-theek ’t TREINTJE werkt met laagdrempelige abonnementen: Kijk op de website voor meer informatie

Indien uw inkomen laag is, komt u mogelijk in aanmerking voor Bijzondere Bijstand en wordt het abonnementsgeld vergoed door de gemeente. U kunt dan een all-in groot abonnement afsluiten.

 

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   Speel-o-theek ’t TREINTJE Nassaulaan 62, 5121BC Rijen
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie
Leefgebieden Sociale contacten, Onderwijs en opvoeden, Gezin en opvoeden, Lichamelijke gezondheid, Geestelijke gezondheid, Vrije tijd/ontspanning en Vrijwilligerswerk

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Rijen 
  Hoofdvestiging
Speel-o-theek ’t TREINTJE
Nassaulaan 62, 5121BC Rijen
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.