Speltherapie bij problemen op sociaal gebied, met school, concentratie, uiten van gevoelens
De Vlinder Speltherapie
  Zonder verwijzing 

Speltherapie bij problemen op sociaal gebied, met school, concentratie, uiten van gevoelens

Hierdoor leert het kind zichzelf steeds beter kennen en krijgt het vertrouwen in zichzelf en zijn eigen kunnen.

 

Vanuit een veilige omgeving kan het kind zijn eigen identiteit terugvinden en voelen dat het er mag zijn zoals het is. Waardoor het krachtig komt te staan en zich verder kan ontplooien.

Bij de Vlinder Speltherapie kan een kind spelend vertellen waar het mee worstelt, zonder het gevoel te hebben in behandeling te zijn. Niet het probleem of de schoolprestatie, maar het kind staat centraal. Tijdens de therapie kan het kind gevoelens gaan herkennen en ermee leren omgaan. Gebeurtenissen krijgen een plaats en het kind kan nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe mogelijkheden gaan ontdekken, maar ook beperkingen accepteren

 

Speltherapie kan worden ingezet als een kind niet goed in zijn vel zit en hier op eigen kracht of met hulp vanuit het eigen netwerk niet uit kan komen. Omdat het voor kinderen moeilijk is om te praten over wat hen dwars zit, laten ze in hun gedrag merken dat het niet goed met hen gaat.

De speltherapie vindt plaats in de spelkamer. Die is zo ingericht dat het kind zoveel mogelijk vrijheid heeft om met allerlei speelgoed en expressiemateriaal te spelen: verkleedspullen, gezelschapsspellen, een zand- en watertafel, poppen, dieren, voertuigen, teken- en knutselmateriaal, bouwmaterialen, etc. 

De spelkamer is een veilige kamer. In de spelkamer zijn weinig regels. De speltherapeut creëert een sfeer waarin een kind helemaal zichzelf kan en mag zijn. Er is geen veroordeling, het probleem mag er zijn. 

 

 

Laatst bijgewerkt: 25-08-2020

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   De Vlinder Speltherapie Ericssonstraat 2, 5121ML Rijen
Locatie ondersteuning Ondersteuning op locatie
Leefgebieden Geestelijke gezondheid

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Rijen (De Vlinder Speltherapie)
  Hoofdvestiging
Ericssonstraat 2
5121ML Rijen
 Beschrijving
06-39628090
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving