Bekijk 11 diensten

 • Mini-Theek

  Mini-Theek

   Zonder verwijzing 
  Voor onze allerjongste bezoekers van 0-2 jaar én hun ouders/verzorgers organiseren we maandelijks de Mini-Theek. Ontdek hoe je samen, met spelletjes, liedjes en boekjes, plezier beleeft met elkaar. Als bonus leert je kindje ook nog eens heel veel nieuwe woorden kennen. Voor actuele data en tijden zie:
  Theek 5
 • Hulp invullen belastingaangifte

  Hulp invullen belastingaangifte

   Zonder verwijzing 
  In maart en april besteedt Theek 5 extra aandacht aan het invullen van de belastingaangifte. Zie je op tegen het digitaal invullen van de belastingaangifte of heb je inhoudelijke vragen over de aangifte. Dan ben je welkom bij het gratis inloopspreekuur bij Theek 5 Rijen. Ook vind je bij de bibliotheken in Gilze en Rijen een belastingcomputer. Vul hier je formulieren in en print ze gratis.
  Theek 5
 • Klik en Tik in de bibliotheek

  Klik en Tik in de bibliotheek

   Zonder verwijzing 
  Leer meer over de digitale wereld met Klik & Tik. In de bibliotheek worden diverse gratis Klik & Tik modules aangeboden: De start: Hoe werkt de computer en opstarten internet De basis:Leer typen, mailen en internetten Het internet op!: Zoeken op internet, formulieren invullen en downloaden Samen op ’t web: Aan de slag met social media, WhatsApp, Facebook, YouTube Tablet (Android):Omgaan met de tablet Tablet (iPad):Omgaan met de tablet Deze modules volg je zelfstandig in de bibliotheek van Gilze en Rijen. Bij vragen of problemen helpt een mediawijze medewerker je verder. Plan een afspraak en ga aan de slag.
  Theek 5
 • Doe meer met je DigiD

  Doe meer met je DigiD

   Zonder verwijzing 
  In het voor- en najaar verzorgt Theek 5 i.s.m. Gemeente Gilze en Rijen de cursus Doe meer met je DigiD. Tijdens 4 bijeenkomsten van 2 uur leer je digitale aanvragen doen bij de gemeente, toeslagen aanvragen bij de belastingdienst, een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie vinden op overheidswebsites en nog veel meer. Na deze cursus sta je Digisterker.
  Theek 5
 • Voorleespret

  Voorleespret

   Zonder verwijzing 
  Iedere maand kunnen kinderen genieten van een mooi verhaal tijdens Voorleespret. Na het voorlezen is er een taalspel, liedje, beweegopdracht of knutselactiviteit. Er zijn activiteiten voor kinderen van 2 tot 4 jaar en voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Kijk op onze website voor de actuele tijden en thema’s! 
  Theek 5
 • Digi-inloopcafé

  Digi-inloopcafé

   Zonder verwijzing 
  Activiteit: ontmoetingen en activiteiten rond digitale apparatuur. Activiteiten in samenwerking met SeniorWeb. Plaats: de Oase. Tijd: laatste vrijdagochtend van de maand. Deelname: De activiteiten die worden uitgevoerd in het kader van SeniorWeb Leercentrum Rijen zijn ook toegankelijk voor mensen die (nog) geen lid zijn van SV-Rijen. Kosten: Geen. Heb je problemen met jouw laptop, iPad of smartphone? Kom dan naar het Digi-inloopcafé. Meerdere vrijwilligers zijn dan in de Oase aanwezig om jou te helpen of jouw vragen te beantwoorden.  Deelname: Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via .
  Senioren Vereniging Rijen
 • Leeskring / boekbespreking

  Leeskring / boekbespreking

   Zonder verwijzing 
  Activiteit: boekbespreking Plaats: de Oase Tijd: 8 keer per jaar, op donderdagochtend van 9.30 - 11.30 uur Deelname: voor leden van SeniorenVereniging Rijen Kosten: een jaarlijkse contributie van € 25,00 Bijzonderheden: Er zijn twee leeskringen. De eerste leeskring is opgericht in 2002, de tweede leeskring in januari 2005. Aan iedere leeskring nemen rond de 12 personen deel. De groepen komen ongeveer 1x per 6 weken bij elkaar om gezamenlijk een boek te bespreken. De boektitels worden in overleg uitgezocht en bij de bibliotheek geleend. Het boek wordt gelezen en besproken aan de hand van opgestelde richtlijnen. De eigen inbreng en manier van bespreken is op velerlei wijze mogelijk. Men ontdekt steeds hoe verschillend iedereen het boek leest, het in zich opneemt en waarneemt. De kosten voor het lenen van de boeken en het gebruik van de ruimte zijn in de contributie inbegrepen. Twee keer per jaar houden beide leeskringen hun bijeenkomst op dezelfde ochtend. Er wordt dan om 9.15 uur begonnen en de bespreking is korter dan normaal, zodat er daarna nog tijd is voor een gezamenlijk overleg.  Deelname: Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via .
  Senioren Vereniging Rijen
 • Informatiepunt Digitale Overheid

  Informatiepunt Digitale Overheid

   Zonder verwijzing 
  Heb je vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs of DigiD? Wij helpen je met het vinden van informatie op internet of maken een afspraak met een organisatie die jou verder helpt. Loop binnen bij de bibliotheek in Rijen en vraag om hulp bij de aanwezige bibliotheekmedewerker.
  Theek 5
 • Praathuis

  Praathuis

   Zonder verwijzing 
  Praathuis Leer je Nederlands en wil je graag oefenen? Kom dan naar het Praathuis bij Theek 5! Praat gezellig met andere bezoekers over verschillende onderwerpen. Je wordt geholpen door onze taalvrijwilligers aan wie je ook al je vragen over de Nederlandse taal kunt stellen. Loop eens binnen, drink een kopje koffie of thee en leer elkaar kennen. • Praathuis Gilze: iedere donderdag van 13.00 tot 14.30 uur • Praathuis Rijen: iedere vrijdag van 14.00 tot 15.30 uur • VrouwenPraathuis Rijen: iedere woensdag van 9.30 tot 11.00 uur Het Praathuis wordt georganiseerd in samenwerking met VIPvoorElkaar, VluchtelingenWerk Nederland en Budgetcafé.
  Theek 5
 • Dementheek

  Dementheek

   Zonder verwijzing 
  Bij Theek 5 Rijen is een Dementheek. Dit is een speciale kast in de bibliotheek waar herkenbare, actuele boeken rond het thema te vinden zijn. Maar ook materialen als thematassen en spellen, om herinneringen op te halen met mensen met dementie. Theek 5 Gilze en Theek 5 Rijen zijn beide een zijn dementievriendelijke bibliotheken (certificaat afgegeven door Alzheimer Nederland). 
  Theek 5
 • Schrijfgroep SchrijveRijen

  Schrijfgroep SchrijveRijen

   Zonder verwijzing 
  Activiteit: creatief schrijven Plaats: de Oase, bestuurskamer Tijd: woensdagmorgen, om de 14 dagen, 10.00 - 12.00 uur Deelname: alleen voor leden van SeniorenVereniging Rijen Kosten: nog niet vastgesteld Bijzonderheden Altijd al gezegd: ‘Dat moet ik nou eens opschrijven’? Over dingen die je hoort, meemaakt, leest of gewoon om je heen ziet. Niet langer uitstellen, maar beginnen met dat opschrijven! Na een succesvolle proefcursus startte een schrijfgroep die om de 14 dagen onder deskundige leiding schrijft. Over dagelijkse zaken, die vaak herinneringen oproepen. Over grappige dingen. En ook over serieuzere zaken. Wat je maar wilt. Omdat de ‘schrijfsels’ aan elkaar worden voorgelezen, ontstaat vaak herkenning. En dat voelt goed, dat is iets wat zeker is. Geen lange biografie, geen taalcorrecties, maar op een gezellige en leerzame manier bezig zijn met taal en verhaal. Als je een pen meebrengt, krijg je daar een mooi schrift bij. Schrijven in Rijen, SchrijveRijen dus. De groep wordt begeleid door Jeanne van Leijsen. Deelname: Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via .
  Senioren Vereniging Rijen