Voorlichting, gastles, lezing
Stichting Als je het niet ziet
  Zonder verwijzing 

Voorlichting, gastles, lezing

 

WAT JE NIET KENT, HERKEN JE NIET

Voorkomen dat kinderen depressief worden, persoonlijkheidsproblematiek ontwikkelen of erger? Ervaar wat stichting Als je het niet ziet hierin dankzij voorlichting kan betekenen. Nodig ons uit voor voorlichting, een gastles of presentatie. 

De stichting wil zorgdragen voor herkenning en bewustwording. Want wat je niet herkent kun je niet erkennen. En daar gaat het veel te vaak mis. Door het camoufleren van de kwetsbaarheid (vaak door niet herkent autisme en/of andere ontwikkelingsproblematiek) lijkt er niets aan de hand, terwijl onder de oppervlakte bij die kinderen het onbehagen, de spanning en angst oploopt.

 

 

BEWUSTWORDING DOOR VOORLICHTING

Door bewustwording kan op tijd passende ondersteuning worden ingezet. Wanneer dat enigszins kan, binnen het gezin! Nog vóór dat een kind complexe persoonlijkheids-problematiek ontwikkelt, wat helaas vaak samengaat met zelf beschadigend gedrag, of erger nog, suïcide.

Doe dit op het kritische kantelpunt van lagere school naar middelbare school, dus rond het 12e levensjaar, wanneer steeds meer van kinderen verwacht wordt. Kinderen hebben dan inmiddels ook de leeftijd om zélf bewust te kunnen zijn van het belang van geestelijk welzijn.

Hiervoor moeten ook ouders/opvoeders en leerkrachten het belang inzien van (openheid over) geestelijk welzijn. Verbinding, vertrouwen en veiligheid zijn sleutelwoorden.

 

ONTDEK DE KRACHT VAN KWETSBARE TIENERS

Stichting als je het niet ziet gelooft in de kracht van elk kind. En onder de juiste omstandigheden kunnen ook de kwetsbare tieners in hun kracht komen te staan en zich op een gezonde manier persoonlijk ontwikkelen. Zij hebben baat bij waar stichting Als je het niet ziet voor staat: verbinding, vertrouwen en veiligheid.

Daarvoor is een omslag in denken en doen noodzakelijk. 

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

  Zonder verwijzing 

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Soort aanbod
  Zonder verwijzing 
Productcode
Vestigingen   Stichting Als je het niet ziet Zuilichemstraat 53, 5036ZA Tilburg
Locatie ondersteuning Online hulp/voorlichting
Leefgebieden Geestelijke gezondheid

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:

Tilburg (Stichting Als je het niet ziet)
  Hoofdvestiging
Zuilichemstraat 53
5036ZA Tilburg
 Beschrijving
onbekend
Bereikbaar: werkdagen en weekend
Routebeschrijving