Bekijk 13 diensten

 • Allerlei vormen van hulpverlening

  Allerlei vormen van hulpverlening

   Zonder verwijzing 
  Kom je er zelf even niet uit? Het Dorpsteam Gilze en Rijen staat voor je klaar. Wij helpen je graag met vragen over geldzaken, wonen, opvoeding, dagbesteding, vervoer, werk of onderwijs. In het Dorpsteam werken professionals van IMW regio Tilburg, MEE West-Brabant en ContourdeTwern. Samen zoeken we een oplossing. Onze ondersteuning is gratis. Bel ons gerust of loop even binnen. Kijk voor de inlooplocaties en voor de openingstijden op onze website.
  Dorpsteam Gilze en Rijen
 • VIP klust mee

  VIP klust mee

   Zonder verwijzing 
  VIP klust mee De vrijwilligers van het ‘VIP klust mee’ team zijn handige mensen, die altijd klaar staan om een ander te helpen met een klusje in huis. Van iets ophangen tot een plintje verven, van een televisie aansluiten tot een kast versjouwen: ze doen het graag en goed! Ook voor tuinklussen staan er vrijwilligers paraat, die het leuk vinden een ander te helpen met tuinieren. Ze komen graag langs, voor dingen als het snoeien van de heg, het planten van perkgoed of het verwijderen van onkruid tussen de tegels. En als het lukt, klus je zelf natuurlijk zoveel mogelijk mee. Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar
 • Klik en Tik in de bibliotheek

  Klik en Tik in de bibliotheek

   Zonder verwijzing 
  Leer meer over de digitale wereld met Klik & Tik. In de bibliotheek worden diverse gratis Klik & Tik modules aangeboden: De start: Hoe werkt de computer en opstarten internet De basis:Leer typen, mailen en internetten Het internet op!: Zoeken op internet, formulieren invullen en downloaden Samen op ’t web: Aan de slag met social media, WhatsApp, Facebook, YouTube Tablet (Android):Omgaan met de tablet Tablet (iPad):Omgaan met de tablet Deze modules volg je zelfstandig in de bibliotheek van Gilze en Rijen. Bij vragen of problemen helpt een mediawijze medewerker je verder. Plan een afspraak en ga aan de slag.
  Theek 5
 • Leuke ideeën mee waarmaken

  Leuke ideeën mee waarmaken

   Zonder verwijzing 
  'Jouw' dorp een fijnere plek! We helpen je verder of we zoeken samen naar andere hulp. Maar we doen meer dan dat! Wij maken samen met jou en je dorpsgenoten van ‘ons dorp’ een fijnere plek, waarin we meer naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Heb jij een leuk idee? Dan brengen wij je in contact met mensen die je daarmee kunnen helpen. Neem gerust contact op!
  Dorpsteam Gilze en Rijen
 • Doe meer met je DigiD

  Doe meer met je DigiD

   Zonder verwijzing 
  In het voor- en najaar verzorgt Theek 5 i.s.m. Gemeente Gilze en Rijen de cursus Doe meer met je DigiD. Tijdens 4 bijeenkomsten van 2 uur leer je digitale aanvragen doen bij de gemeente, toeslagen aanvragen bij de belastingdienst, een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie vinden op overheidswebsites en nog veel meer. Na deze cursus sta je Digisterker.
  Theek 5
 • Financiële Maatjes

  Financiële Maatjes

   Zonder verwijzing 
  Financiële Maatjes Financiële maatjes zijn vrijwilligers die goed thuis zijn in administratieve en financiële zaken. Mensen met een groot hart en een luisterend oor. Het maatje biedt praktische en sociale ondersteuning. Geeft tips, maar oordeelt niet. Ondersteunt in contacten met instanties. En helpt om weer overzicht te krijgen en zelfredzaam te worden op financieel gebied. Financiële maatjes zijn er voor mensen die moeite hebben met hun financiële administratie. Mensen die schulden dreigen te krijgen of al hebben. Of mensen die net uit de schuldsanering komen en begeleiding nodig hebben om de financiële huishouding op orde te houden. Herkenbaar? Bel of mail ons dan. Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar
 • Re-integratiediensten en jobcoaching gericht op vinden van werk

  Re-integratiediensten en jobcoaching gericht op vinden van werk

   Zonder verwijzing 
  Workin voert de diensten ‘Werk Fit’, ‘Naar Werk’ en ‘Modulaire re-integratie’ uit voor het UWV.  Daarnaast verzorgen we de re-integratie en Jobcoaching voor mensen uit de bijstand, statushouders en kandidaten met een arbeidsbeperking op contractbasis voor de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Daarnaast voeren we individuele jobcoachtrajecten uit voor kandidaten uit omliggende gemeenten als Breda, Tilburg en Oosterhout. Hoe doen we dat? Aandacht en vertrouwen zijn de belangrijkste elementen in onze manier van coachen. Hierbij ligt de focus altijd op mogelijkheden en niet op beperkingen: ambities en competenties staan altijd centraal!  De menselijke maat is het uitgangspunt en door middel van echt luisteren kijken we samen naar een oplossing waarbij de regie zoveel mogelijk bij de kandidaat ligt (Supported Employment). Bij Workin werken drie gecertificeerde jobcoaches.   Voor werkgevers Workin coacht, informeert en ontzorgt werkgevers op het gebied van wet- en regelgeving met betrekking tot de Participatiewet en de Wet banenafspraak. Workin kan kandidaten uit de doelgroep verlonen en detacheren. Indien er recht is op loonkostensubsidie, dan verzorgen we de aanvraag en verrekenen we de subsidie in de uurtarieven. Daarnaast is Workin aangesloten bij een groot netwerk van sociale ondernemers in Midden- en West Brabant en zijn we betrokken bij de uitvoering van het project Perspectief op Werk. In West Brabant zijn deze werkgevers aangesloten bij Participeren Loont. Workin heeft ruim 12 jaar ervaring met het coachen en begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking, bijstandsuitkering of afstand tot de arbeidsmarkt naar (betaald) werk in de regio’s Midden- en West Brabant. Meer info is te vinden op onze website. 
  Workin
 • Repair Café

  Repair Café

   Zonder verwijzing 
  Repair Café Kapotte spullen of kleding? Gooi ze niet weg, maar laat ze repareren in het Repair Café! Hoe minder we weggooien, hoe beter dat is voor het milieu. Door een reparatie kan een apparaat vaak nog jarenlang mee. Het Repair Café is elke laatste vrijdagochtend van de maand geopend, in de Huiskamer van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen. Tussen 9.15 en 11.45 uur kun je er terecht met je defecte spullen. Er is altijd koffie en thee, mocht je even moeten wachten. Alle kapotte spullen die je zelf mee kunt nemen, proberen we bij het Repair Café te repareren. Huishoudelijke apparaten, printers en computerapparatuur, fietsen, speelgoed, kleding, elektronica, lampen en nog veel meer…. Er is ook altijd een messenslijper aanwezig, die tuingereedschap, scharen en keukenmessen weer vlijmscherp kan maken. Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar
 • Praathuis

  Praathuis

   Zonder verwijzing 
  Praathuis Leer je Nederlands en wil je graag oefenen? Kom dan naar het Praathuis bij Theek 5! Praat gezellig met andere bezoekers over verschillende onderwerpen. Je wordt geholpen door onze taalvrijwilligers aan wie je ook al je vragen over de Nederlandse taal kunt stellen. Loop eens binnen, drink een kopje koffie of thee en leer elkaar kennen. • Praathuis Gilze: iedere donderdag van 13.00 tot 14.30 uur • Praathuis Rijen: iedere vrijdag van 14.00 tot 15.30 uur • VrouwenPraathuis Rijen: iedere woensdag van 9.30 tot 11.00 uur Het Praathuis wordt georganiseerd in samenwerking met VIPvoorElkaar, VluchtelingenWerk Nederland en Budgetcafé.
  Theek 5
 • Educatie, werknemersvaardigheden opdoen, toewerken naar betaalde baan of dagbestedingsplaats.

  Educatie, werknemersvaardigheden opdoen, toewerken naar betaalde baan of dagbestedingsplaats.

   Zonder verwijzing 
  De Groeituin in Gilze is een initiatief van de gemeente Gilze en Rijen. In dit project werken we samen met verschillende ondernemers, scholen en instellingen. Kom gerust eens langs voor een kopje koffie!☕Of kom meehelpen in de tuin. Maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 13:00 uur. 
  Groeituin Floralia
 • VIP loket

  VIP loket

   Zonder verwijzing 
  VIP loket VIPvoorelkaar is dé schakel tussen vrijwilligers en hulpvragers! Onze website is hiervoor een belangrijk instrument. Op deze website zie je in één oogopslag wat je in Gilze en Rijen voor elkaar kunt betekenen. Liever persoonlijk contact? Kom dan naar het VIP Loket of maak een afspraak! Ben je ook zo iemand die liever in een persoonlijk gesprek informatie krijgt in plaats van alles op een website op te zoeken? Dan ben je zeker niet de enige. Bij het VIP weet men dit maar al te goed. Daarom biedt het VIP, naast deze website, ook het VIP loket aan, dat elke dinsdag en donderdag een aantal uren geopend is, zowel in Rijen als in Gilze. Het VIP loket is geopend op: Het VIP loket is geopend op: VIPloket Rijen dinsdag 10.30-12.30 uur VIPloket Gilze dinsdag 14.00-16.00 uur Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar
 • Meedenkers

  Meedenkers

   Zonder verwijzing 
  Meedenkers Als je op gesprek gaat bij de gemeente over inkomen, werk of geldzaken, kan het fijn zijn om iemand mee te nemen. Die persoon kan een familielid of een vriend zijn. Maar je kunt ook een Meedenker van VIPvoorelkaar vragen om met je mee te gaan, want iedereen die een gesprek heeft met de gemeente over inkomen, werk of geldzaken, mag iemand meenemen naar dat gesprek. Samen hoor je meer dan alleen. Misschien weet je niet wie je mee kunt vragen. Of vind je het fijn om iemand te vragen die onpartijdig en deskundig meekijkt met jou. Een Meedenker biedt dan uitkomst. De hulp van een Meedenker is gratis, onpartijdig, deskundig, makkelijk en snel aan te vragen. Kijk voor meer informatie op: E-mail: Telefoon:
  VIPvoorelkaar
 • Het Tussenstation

  Het Tussenstation

   Zonder verwijzing 
  Het Tussenstation biedt arbeidsmatige dagbesteding aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen onze dagbesteding zijn mensen zonder arbeidsdruk inzetbaar op verschillende manieren die passend zijn.  Dagbesteding in de bediening, keuken, cafetaria, huishouding en in het circulaire atelier wanneer dat geopend is. Het Tussenstation heeft onder de stichting een lunchroom en een cafetaria. Een circulair atelier verwachten we nog te openen. Dit is allemaal gehuisvest in 1 pand aan de Schoolstraat 3, 5124RM  te Molenschot. Stichting het Tussenstation verwelkomt iedereen met een beperking en/of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zonder onderliggende verslavingsproblematiek of ernstige psychische aandoening. 
  Het Tussenstation