MuziekschoolPlus!
MuziekschoolPlus!
  Zonder verwijzing 
Productcodes:
Onbekend
Locatie:
Rijen

Hoofdstraat 146
5121JJ 

Rijen
0161 224 224
Bereikbaar: werkdagen en weekend

MuziekschoolPlus!

Muziekschool Plus: meer dan muziekles  

Wilma van Muziekschool Plus heeft een eigen methode ontwikkeld, waarmee ze kinderen en volwassenen stimuleert op muzikaal, verstandelijk, emotioneel en sociaal gebied. Haar lessen gaan namelijk verder dan enkel het leren bespelen van een instrument. Haar specialisatie is het muzikaal begeleiden van kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsstoornis, zonder er een label op te plakken. Bij Wilma ben je goed zoals je bent en mag je er zijn! Ze laat iedereen schitteren op het podium! 

Doelgroep

Diverse onderzoeken tonen aan dat mensen met een vorm van autisme of andere ontwikkelings- of gedragsproblemen baat kunnen hebben bij muziek in hun behandeling. Dat is dan de doelgroep van Muziekschool Plus. Muziek kan grote invloed hebben op de hersenen en hun ontwikkeling. De toepassing van muziek vergroot het effect van een behandeling, aldus professor klinische neuropsychologie Erik Scherder van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Bron: website van lkca onder opinie-erik-scherder

Daarnaast is muziek maken leuk en ontspannend. Bovendien organiseert Wilma iedere twee jaar ‘Cantus Autismus’ (muzikanten met en zonder een ontwikkelingsstoornis). Dit is inmiddels een bekend optreden in de omgeving van de gemeente Gilze en Rijen waar veel van haar leerlingen aan deelnemen, begeleid door vele andere ervaren muzikanten. 

Dienstenaanbod 

Door middel van specialistisch muziek onderricht, wordt de therapie ondersteunt.

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

Specificaties

KvK
AGB WMO 
AGB Jeugd 
Telefoonnummer 0161 224 224
Website  Website
Aantal werknemers
0-10
Specialisten
Leefgebieden Geestelijke gezondheid en Vrije tijd/ontspanning

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:

Rijen (MuziekPus!)
  Hoofdvestiging
Hoofdstraat 146
5121JJ Rijen
 Beschrijving
0161 224 224
Bereikbaar: werkdagen en weekend
Routebeschrijving