VIPvoorelkaar
VIPvoorelkaar
  Zonder verwijzing 
Locaties Rijen en Gilze

A.Adriaansenpad 1, 5121VS Rijen

  06- 57345182 (alleen tijdens openingstijden)
  Bereikbaar: werkdagen

VIPvoorelkaar

Organisatiebeschrijving

De schakel zijn tussen en het samenbrengen van vrijwilligers, particulieren hulpvragers en organisaties binnen gemeente Gilze en Rijen, dat is wat VIPvoorelkaar doet! Door mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen, komt vraag naar en aanbod van vrijwilligerswerk samen.

 

Doelgroep

Hulpvragers (individuen en maatschappelijke organisaties) en maatschappelijk betrokken hulpaanbieders (vrijwilligers en organisaties) binnen gemeente Gilze en Rijen.
 

Dienstenaanbod

Bij VIPvoorelkaar, het Vrijwilligers Informatie Punt Gilze Rijen, staat het bevorderen van vrijwilligerswerk (promoten, werven en bemiddelen) en het ondersteunen van vrijwilligers (informatie, advies en deskundigheidsbevordering) centraal. 

De netwerken die VIPvoorelkaar maakt tussen mensen en (maatschappelijke) organisaties, zorgen voor sociale verbinding en samenwerking tussen vrijwilligers, particuliere hulpvragers en organisaties binnen zowel de informele als de formele zorg.  We streven ernaar dat iedereen die in deze gemeente woont, mee kan doen in de samenleving. 

VIPvoorelkaar draait een groot aantal maatschappelijke (maatjes) projecten; GilzeRijen leest voor, Taal Verbindt, het Repair Café en VIPtijd voor u. In 2018 zijn ook het project Financiële Maatjes, de KomErbij lunch en het Oogcafé gestart. Met deze projecten en activiteiten wordt ingespeeld op maatschappelijke thema’s.

Daarnaast bieden wij een online waarop hulpvragers en hulpbieders in één oogopslag kunnen zien wat zij binnen de gemeente voor elkaar kunnen betekenen. De één zoekt hulp, de ander kan iets doen. Via het platform komt iedereen met elkaar in contact. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis.

De loketvrijwilligers van VIPvoorelkaar beheren het matchingprogramma, verwijzen hulpvragers en hulpaanbieders naar passende interne (maatjes) projecten en bemiddelen tussen de hulpvragers en de hulpaanbieders, die niet binnen de projecten bemiddeld kunnen worden.

 

NL voor Elkaar, CCGR en Theek 5

Laatst bijgewerkt: 13-05-2019

Specificaties

KvK
AGB WMO
AGB Jeugd
Telefoonnummer 06 57345182 (Rijen) 0161-452009 (Gilze)
Website  www.vipvoorelkaar.nl 
Aantal werknemers
Specialisten Loopbaanadviseur en Re-integratiecoach
Leefgebieden Zingeving, Vrijwilligerswerk, Werk, Sociale contacten, Sporten, Onderwijs en opvoeden, Geld, Persoonlijke verzorging en huishouding, Dagelijkse activiteiten en Vrije tijd/ontspanning

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locaties:
Rijen 
  Hoofdvestiging
VIPvoorelkaar loket
A.Adriaansenpad 1, 5121VS Rijen
Bereikbaar: werkdagen
Gilze 
  Hoofdvestiging
VIPvoorelkaar
Kerkstraat 104, 5126GD Gilze
Bereikbaar: werkdagen

Ervaringen

Er zijn op dit moment nog geen ervaringen verzameld.